De eerste afspraak

U komt binnen en u hoeft zich niet te melden bij de receptie. U neemt plaats in de wachtkamer en wordt op de afgesproken tijd binnengeroepen.

Bij de eerste afspraak neemt u het onderstaande mee:

  • De verwijsbrief van de huisarts of andere verwijzer met de indicatie: logopedisch onderzoek en zonodig behandeling indien u deze in bezit heeft. Heeft u deze niet dan starten we met DTL
  • Identiteitsbewijs
  • Verzekeringspasje
  • Andere belangrijke gegevens/onderzoeksresultaten

De eerste afspraak bij de logopedist bestaat uit een DTL-screening of intake/vraaggesprek. De administratieve gegevens worden genoteerd en de klachten of reden van verwijzing worden besproken. In dit gesprek kunt u aangeven wat u van logopedie verwacht.

fonologische-articulatiestoornis

Indien mogelijk wordt een eerste logopedische screening gedaan om te bepalen welke vorm van logopedisch onderzoek en of behandeling noodzakelijk is. Naar aanleiding van de eerste logopedische screening wordt een voorlopige logopedische diagnose gesteld en in overleg met u wordt een volgende afspraak gemaakt voor verder noodzakelijk logopedisch onderzoek en/of behandeling. Voor een uitgebreid onderzoek zijn meerdere afspraken noodzakelijk. Gezamenlijk wordt de doelstelling bepaald en deze wordt genoteerd in het onderzoeksverslag.